sâmbătă, 30 august 2014

Calatorii #3: Kosice (Casovia), Slovacia

     In 2013 am pornit intr-un circuit prin Europa. Ordinea vizitelor fiind: Kosice (Slovacia), Bratislava (Slovacia), Praga (Cehia), Viena (Austria) si Budapesta (Ungaria). Despre ultima am scris deja aici.
     Asa ca o sa o iau de data asta in ordine si o sa vorbesc despre Kosice. Acest dragut orasel a fost in 2013 capitala culturala europeana. Din pacate nu am putut profita de asta deoarece am stat doar o noapte acolo.
     Am stat la Penzion Beryl. Este foarte aproape de centru (lucru pe care nu il stiam initial, dar a fost o surpirza placuta). Camera a fost frumoasa, spatioasa si curata. Micul dejun a fost destul de variat. Aveau si parcare intr-un garaj, langa pensiune si era gratis. Personalul a fost amabil. Doua lucruri au fost neplacute. Pe internet scria ca in camera este aer conditionat. Acesta s-a dovedit a fi defapt un ventilator micut care nu prea facea mare lucru. Al doilea lucru neplacut a fost ca pensiunea era in constructie. Lucrarile au inceput destul de tarziu cat sa nu ne deranjeze, dar se poate sa fie zgomot. Nu stiu daca au terminat sau nu, dar daca puteti, ar fi bine sa intrebati.
     Oraselul nu arata prea bine. Din cate am inteles se baza pe industrie in trecut. Insa centrul este foarte frumos. Am apucat sa ma plimb in seara in care am ajuns pe acolo si m-am simtit foarte bine. Nu am vizitat nimic, nici nu stiu daca era ceva de vizitat. Insa nu cred ca sunt prea multe de facut pe acolo. Ca oras de tranzit este super OK.
     Postez si cateva poze. Imi pare rau ca nu prea am. Anul trecut am mers mai mult pe ideea "experimenteaza acum", asa ca am preferat sa admir decat sa fac poze. Ultimele 3 sunt de pe drumul dintre Kosice si Bratislava. Drumul a fost foarte frumos si foarte bun.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu